Belépés Családostul
Sport-és kulturális rendezvények családoknak

 A Belépés Családostul programsorozat rövid története

 
Manapság talán nem sok lehetőség van arra, hogy kiszabaduljunk a mindennapok „nehézségeiből”, fáradalmaiból és egy hosszú nap után már nem sok idő marad arra, hogy családunkkal legyünk, fel tudjunk töltődni, igazán pihenjünk. Az emberi kapcsolatokról nem is beszélve.
A „Belépés Családostul” programsorozat talán pont egy jelzés az emberek felé, hogy fontos az együtt töltött idő, ezen élményekből való táplálkozás. Éppen a sport, a zene, a sok-sok nevetés után jövünk rá arra, hogy mennyire fontosak ezek a dolgok: gyerekeinkkel együtt játsszunk, versenyezzünk, kiránduljunk, együnk, igyunk, táncoljunk, kikapcsolódjunk és aktívan pihenjünk!
 

 

„A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.
A sport a test útján nyitja meg a lelket."
                                      Szent-Györgyi Albert

A "Belépés Családostul" története 2003-ra nyúlik vissza, amikor Gödön, a Piarista Szakiskola területén elkezdtem szervezni olyan hétvégi szabadidős rendezvényeket, ahol olyan családokat vártam, melyekben a gyerekek, a szülők szívesen töltik el napjukat közösen aktív pihenéssel, testmozgással.

 

Egyediségét adja sorozatunknak, mozgalmunknak a családias jelleg, a közösségformáló szándék, az országosan ismert sportolók, sportvezetők, művészek meghívása, részvétele, a velük való ismerkedés lehetősége, a közös étkezés közbeni jóízű társalgás. Az egyre szaporodó támogatóknak és családtagjaimnak, barátaimnak köszönhetően ma már egy gyalogtúrán, egy biciklitúrán 50-70 fő vesz részt; a családi váltó- és ügyességi versenyen 12-20 család versenyez, sőt a Fétis családi sportnapon 28 csapat vetélkedett egymással a "Családi csavargás" során. Az asztalitenisz versenyen 40-50-en vesznek kezükbe ütőt, de közel 100 fő fordul meg a helyszínen a kulturális programoknak köszönhetően. Két legnagyobb eseményünk a Majális és a Juniális, melyeken 400 - 800 ember tölti velünk egész napját: rengetegen sportolnak, az érdeklődők megismerkedhetnek a kézműves szakmákkal, színvonalas zenei- és bábelőadások során feledkezhetnek meg a mindennapok nehézségeiről kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek.

 

 

 

A korábbi rendezvényeinken részt vevő hírességekről a "Vendégeink voltak" menüpont alatt, a palettánkon szereplő eddigi programjainkról bővebben a "Sportágak" és a "Kulturális programok" címszavaknál olvashatsz.

                                                        

Wagner László testnevelő